Cu prilejul vizitei oficiale a presedintelui Hu Jintao in Germania, unde a fost insotit de o importanta delegatie economica, au fost semnate, potrivit relatarilor presei germane, acorduri economice de peste 1,3 miliarde de euro. Grupul Siemens a sem
Cu prilejul vizitei oficiale a presedintelui Hu Jintao in Germania, unde a fost insotit de o importanta delegatie economica, au fost semnate, potrivit relatarilor presei germane, acorduri economice de peste 1,3 miliarde de euro. Grupul Siemens a semnat un contract in valoare de 669 milioane euro, privind livrarea, catre China, a 60 trenuri de mare viteza. Exporturile germane spre China s-au diminuat in primul semestru cu 12,7 la suta, in timp ce importurile din aceasta tara au crescut cu 26,3 la suta. In 2010, a anuntat ministrul german al Economiei, schimburile cu China vor atinge 100 miliarde euro, fata de 53,5 miliarde in 2004. Hu Jintao a promis un mediu mult mai favorabil investitiilor germane in China. Practic, China este cel mai important partener comercial asiatic al Germaniei, iar Germania este primul partener european al Beijingului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.