Presedintele PD, Emil Boc, sustine ca proiectul de Lege privind statutul minoritatilor va putea fi promovat doar daca respecta standardele internationale in materia drepturilor si libertatilor minoritatilor nationale si recomandarile specialistilor e
Presedintele PD, Emil Boc, sustine ca proiectul de Lege privind statutul minoritatilor va putea fi promovat doar daca respecta standardele internationale in materia drepturilor si libertatilor minoritatilor nationale si recomandarile specialistilor europeni. In opinia sa, "trebuie gasita calea de mijloc, care de fiecare data e cea mai buna solutie". "Daca aceste conditii sunt acceptate, putem vorbi de acest proiect in continuare, iar colegii de la UDMR sper ca vor intelege acest lucru. Nu poti sa promovezi un proiect de lege care nu corespunde standardelor internationale si care vizeaza superstandarde in Romania care nu se regasesc nicaieri", a spus Boc. Colegul sau, presedintele filialei Covasna, Gheorghe Baciu, sustine ferm ca proiectul de lege ar trebui retras din Parlament si supus dezbaterii publice. In opinia lui Baciu, proiectul de lege "este un proiect al minoritatii maghiare si nu al tuturor minoritatilor nationale", el adaugand ca proiectul "pune la grea incercare coalitia de guvernamant".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.