Fundatia Nationala pentru Civilizatie Rurala "Niste Tarani", in parteneriat cu Philip Morris Romania, a inceput ieri cel de-al cincilea an de acordare a burselor de studii pentru studentii provenind din mediul rural, cu posibilitati financiare reduse
Fundatia Nationala pentru Civilizatie Rurala "Niste Tarani", in parteneriat cu Philip Morris Romania, a inceput ieri cel de-al cincilea an de acordare a burselor de studii pentru studentii provenind din mediul rural, cu posibilitati financiare reduse, selectia tinerilor studenti fiind realizata pe baza propunerilor transmise de universitatile de stat din toata tara. "Fundatia <> a izvorat din solidaritatea cu fiii de tarani care azi nu prea mai ajung la scolile inalte. Am apelat la generozitatea capitalistului roman, cu precadere, fireste, a capitalistilor romani cu extractie taraneasca. Pana acum, singurul capitalist roman care a raspuns apelului a fost capitalistul Philip Morris. El acorda azi 50 de burse la 50 de copii de tarani. Pana cand s-o induiosa si capitalistul roman de aceasta cauza sa-i multumim lui Philip Morris", a declarat Dinu Sararu, Presedintele fundatiei.
Bursele de studii au fost acordate pentru prima data in anul universitar 2001-2002 unui numar de 25 de studenti, numarul lor crescand la 41 in urmatorul an universitar (cate un student pentru fiecare judet al tarii). Incepand cu 2003, 50 de studenti din mediul rural, cu medii peste 7, beneficiaza de ajutor financiar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.