Fosta conducere a Societatii de Imbunatatiri Funciare (SNIF) Timis a fost data pe "mana" Parchetului de pe langa Curtea de Apel pentru o frauda de peste 3 miliarde lei vechi. Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a depistat ca, in anii 2003
Fosta conducere a Societatii de Imbunatatiri Funciare (SNIF) Timis a fost data pe "mana" Parchetului de pe langa Curtea de Apel pentru o frauda de peste 3 miliarde lei vechi. Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a depistat ca, in anii 2003 si 2004, societatea care trebuia sa se ocupe de sistemul de irigatii din Banat a solicitat subventii necuvenite de 3,5 miliarde lei vechi. Cum era de asteptat, banii nu au ajuns la lucrarile din teren, ci in alte scopuri, deocamdata necunoscute. Conform comisarilor din Finantele timisene, care au formulat plangerea catre oamenii legii, nu se stie exact ce s-a intamplat cu banii. In urma verificarilor din luna mai a.c., Corpul de Control al ministrului Agriculturii a descoperit ca 1,6 miliarde lei urma sa fie destinat pentru intretinerea si repararea sistemelor de imbunatatiri funciare. Fostul director, Ilie Anderca, a si fost demis de catre ministrul Gheorghe Flutur, dupa ce au iesit la iveala neconcordante flagrante intre documentele justificative care au stat la baza inregistrarilor efectuate in contabilitate cu cele inscrise in documentele care oglindeau stadiul lucrarilor demarate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.