Angajatii Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, din judetul Dolj, au suspendat, joi, protestul pentru ca o comisie a Ministerului Sanatatii (MS) sa se deplaseze in zona in vederea analizarii situatiei. ''Deoarece salariatii au suspendat protestu
Angajatii Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, din judetul Dolj, au suspendat, joi, protestul pentru ca o comisie a Ministerului Sanatatii (MS) sa se deplaseze in zona in vederea analizarii situatiei. ''Deoarece salariatii au suspendat protestul, putem incepe discutiile, dupa cum a promis chiar ministrul Sanatatii. Comisia MS se va deplasa la Poiana Mare in cursul saptamanii viitoare. Acolo exista o tripla problema: medicala, sociala si juridica'', au anuntat reprezentantii MS.
Reamintim ca, duminica, angajatii Spitalului de Neuropsihiatrie din Poiana Mare au declansat o greva spontana dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, sambata, ca unitatea spitaliceasca va fi inchisa.
La trei zile dupa ce angajatii spitalului au declansat protestele, Nicolaescu a precizat ca ''salariatii care au iesit in strada comit o ilegalitate si exagereaza''. Totodata, acesta a tinut sa sublinieze faptul ca declaratia sa de sambata a fost ''interpretata'': "Eu m-am exprimat prudent, ca vom inchide Spitalul de la Poiana Mare dupa ce voi discuta cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, pentru detalii tehnice. Asta inseamna, in prima faza, inchiderea acelei parti a spitalului care deserveste pacientii ce intra sub incidenta Codului penal".
La Spitalul de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare sunt internati 500 de bolnavi, printre care 190 sunt spitalizati conform articolului 114 Cod penal - cand autorul unei infractiuni este bolnav mintal ori toxicoman si se afla intr-o stare care prezinta pericol pentru societate - si 280 de bolnavi psihic cronici.
La Spitalul din Poiana Mare, potrivit unui raport din luna august, au decedat mai mult de 45 de pacienti de la inceputul anului 2004 si pana la inceputul lunii august 2005, iar conditiile de la acest spital au fost criticate de mai multe organizatii internationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.