Cum era de asteptat dupa evolutia de la Nationale, Comisia Tehnica feminina a Federatiei Romane de Gimnastica a stabilit, ieri dimineata, dupa verificarea organizata in sala din cadrul CSNB "Lia Manoliu", ca la Campionatele Mondiale de la Melbourne v
Cum era de asteptat dupa evolutia de la Nationale, Comisia Tehnica feminina a Federatiei Romane de Gimnastica a stabilit, ieri dimineata, dupa verificarea organizata in sala din cadrul CSNB "Lia Manoliu", ca la Campionatele Mondiale de la Melbourne vor participa doar Catalina Ponor si Floarea Leonida. Si asta in conditiile in care initial fusesera vizate si Alexandra Eremia si Monica Rosu. "In luarea deciziei s-au judecat toate aspectele, de la exercitiile fetelor, pana la tactica de concurs, valoarea lor competitionala si numarul de intrare in probe", a declarat secretarul general al FRG, Adrian Stoica.
In timp ce Catalina Ponor va evolua la barna si sol, Floarea Leonida va face un concurs complet. "Eremia ar fi intrat prima in concurs, la barna. Are o coborare noua si n-a reusit s-o stapaneasca. Nu pentru ca nu i-ar fi iesit intr-un final, ci pentru ca nu mai avea timpul necesar s-o repete. Apoi, Monica Rosu n-a slabit cat trebuia si era periculos s-o aruncam intr-un concurs de asemenea anvergura, fiind medaliata olimpica", a precizat directorul tehnic al FRG, Anca Grigoras Mihailescu. Dupa care a adaugat: "Daca lucrurile merg bine, Catalina Ponor ar putea castiga medalie la barna si, poate chiar la sol. Speram intr-o surpriza placuta si din partea Floarei Leonida".
Pe de alta parte, Matei Stanei, antrenorul Catalinei Ponor, a marturisit dupa concurs ca decizia de a trimite doar doua gimnaste in Australia este corecta in contextul actual al gimnasticii romanesti. "Tot ce s-a facut, s-a facut foarte corect. A fost un concurs de verificare, asa cum trebuie sa fie in vederea unui Campionat Mondial. Toti cei de fata au fost foarte severi. Din punctul meu de vedere, as fi mers cu toate patru, dar de frica presei si de nu stiu ce, am ajuns la un compromis. Daca ar fi mers toate patru ar fost mai usor pentru Catalina in seriile de calificare'', a precizat Stanei. "Catalina a avut o usoara cadere. N-a mancat nimic dimineata si a luat un energizant", a explicat Stanei problemele cu pulsul cu care s-a confruntat ieri de dimineata tripla campioana olimpica.
Delegatia Romaniei va pleca in cursul zilei de luni spre Australia, unde in intervalul 21-27 noiembrie, se vor desfasura Campionatele Mondiale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.