Paul McCartney va deveni primul muzician a carui interpretare live a unei piese va fi transmisa in spatiu, relateaza BBC News Online. Echipajul Statiei Spatiale Internationale (ISS) il va putea auzi pe fostul membru Beatles cantand live o piesa a for
Paul McCartney va deveni primul muzician a carui interpretare live a unei piese va fi transmisa in spatiu, relateaza BBC News Online. Echipajul Statiei Spatiale Internationale (ISS) il va putea auzi pe fostul membru Beatles cantand live o piesa a formatiei, "Good Day Sunshine". De asemenea, cantaretul va intepreta o melodie din cariera lui solo, "English Tea". Muzica lui McCartney le va da trezirea celor doi membri ai echipajului de pe ISS: astronautul american Bill McArthur si cosmonautul rus Valery Tokarev. Cei doi se afla la aproximativ 354 de kilometri departare de Pamant. Transmisia de la concertul lui McCartney, din Anaheim, California, va avea loc duminica, la putin timp dupa ora 06:00 GMT si va marca cea de-a 44-a zi in spatiu a celor doi astronauti de pe ISS. Paul McCartney a declarat pe site-ul sau oficial ca a decis sa faca acest lucru dupa ce NASA s-a folosit de cantecul "Good Day Sunshine" pentru a trezi echipajul de pe naveta Discovery. El a spus ca s-a simtit "extrem de mandru" sa auda cum piesa a fost folosita pentru a-i anunta pe cei din echipaj ca vremea este destul de buna pe Pamant pentru ca ei sa aterizeze. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.