Uniunea Sindicala MediaSind se declara nemultumita de faptul ca, dupa doi ani de la agresarea jurnalistului Ino Ardelean, autoritatile romane nu sunt capabile sa solutioneze acest caz. Intamplator sau nu, agresiunea a avut loc dupa ce jurnalistul a
Uniunea Sindicala MediaSind se declara nemultumita de faptul ca, dupa doi ani de la agresarea jurnalistului Ino Ardelean, autoritatile romane nu sunt capabile sa solutioneze acest caz. Intamplator sau nu, agresiunea a avut loc dupa ce jurnalistul a publicat cateva articole care vizau si politicieni locali. In seara de 3 decembrie 2003, corespondentul cotidianului Evenimentul Zilei, Ino Ardelean a fost atacat, in timp ce se indrepta spre casa, de catre un agresor necunoscut, motivul nefiind jaful, ci intimidarea ziaristului. Desi autoritatile au promis ca vor solutiona cazul, nici pana astazi nu s-a intamplat nimic, dosarul fiind plimbat intre Politie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel, Judecatorie, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate etc. Alaturi de jurnalistii timisoreni care au manifestat in sprijinul lui Ino Ardelean, la scurt timp dupa atac MediaSind a angajat doua garzi de corp nu numai pentru a-l pazi pe Ino Ardelean, ci si pentru a trage un semnal de alarma fata de modul in care Politia Romana intelege sa-si faca datoria. "De altfel, am solicitat in repetate randuri Ministerului Administratiei si Internelor sa solutioneze acest caz, dar, in ciuda promisiunilor primite, din nou nu s-a intamplat nimic nici dupa 11 luni de la schimbarea puterii in Romania. In schimb, am constatat cu surprindere ca actuala putere are acum alte prioritati, cum ar fi sa scormoneasca prin buzunarele jurnalistilor in loc sa se ocupe de libertatea de exprimare si de integritatea lor fizica", declara Cristi Godinac, presedintele US MediaSind. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.