Veteranul lotului roman de haltere, Adrian Jigau, a reusit la 35 de ani sa-si imbogateasca impresionantul palamares cu inca doua medalii mondiale de bronz, dupa o evolutie foarte buna in finala categoriei 62 kg de la Mondialele din Qatar. Luptandu-se
Veteranul lotului roman de haltere, Adrian Jigau, a reusit la 35 de ani sa-si imbogateasca impresionantul palamares cu inca doua medalii mondiale de bronz, dupa o evolutie foarte buna in finala categoriei 62 kg de la Mondialele din Qatar. Luptandu-se singur cu valorosii reprezentanti ai Asiei, Jigau a urcat in cele din urma pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere la total, cu o zestre de 292 kg, fiind depasit de chinezii Li Qui (323 kg) si Ping Zhang (315 kg), dar si la a smuls 133 kg, unde aceiasi chinezi, Ping Zhang (145 kg) si Li Qui (144 kg), au facut legea, in vreme ce la stilul aruncat a ocupat locul sase, cu 159 kg. In aceeasi reuniune, dar la feminin, Marioara Munteanu s-a autodepasit la categoria 53 kg si a stabilit un nou record national la smuls, cu 105 kg, performanta care i-a adus locul 5 la acest stil, dar rezultatul mai slab de la aruncat (89 kg) a facut-o sa coboare inca o treapta in clasamentul de la total, unde s-a clasat a sasea, cu 194 kg. De mentionat ca noua campioana mondiala, Ping Li din China, a stabilit un record mondial de junioare la smuls, cu 126 kg. Aseara, dupa inchiderea editiei, a intrat sub lumina reflectoarelor si campionul mondial de juniori Ninel Minculescu (cat. 69 kg), iar azi vor concura vicecampionul european Sebastian Dogariu (cat. 77 kg) si junioara Roxana Cocos (cat. 58 kg), in vreme ce marea noastra speranta la aurul mondial, Valeriu Calancea (cat. 85 kg), va evolua in ultima zi a intrecerilor de la Doha. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.