Salariatii Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava mai au de asteptat pana cand Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Ministerul Sanatatii (MS) vor stabili cine se face vinovat de situatia creata acolo. Deocamdata, CNAS a solicitat MS d
Salariatii Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava mai au de asteptat pana cand Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Ministerul Sanatatii (MS) vor stabili cine se face vinovat de situatia creata acolo. Deocamdata, CNAS a solicitat MS demararea unei anchete pentru stabilirea celor responsabili de ''punerea sub sechestru a vehiculelor apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava''.
''Procesul castigat de salariatii Serviciului de Ambulanta a inceput in anul 2003, ca urmare a nerespectarii contractului colectiv de munca de catre conducerea de atunci a institutiei. CNAS achita pe baza contractuala serviciile prestate de Ambulanta Suceava. Modul in care sunt gestionate ulterior aceste fonduri tin exclusiv de managementul intern al institutiei in cauza. Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta are obligatia de a repartiza bugetul global pe titluri, articole si aliniate de cheltuieli - salarii si cheltuieli materiale, cu incadrare in fondurile alocate. Cheltuielile de personal se stabilesc prin contractul colectiv de munca, fiind negociat intre conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta si reprezentantii sindicatului, fara ca CNAS sa poata interveni in negocieri'', precizeaza reprezentantii CNAS. Totodata, CNAS nu are dreptul legal de a efectua alte plati decat cele stabilite prin contracte si si-a respectat integral obligatiile asumate: ''Responsabilitatea pentru situatia creata revine conducerii Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava si forului ierarhic superior, Directia Judeteana de Sanatate Publica Suceava. Pe parcursul de doi ani al procesului intentat de angajati nu au fost identificate solutii de rezolvare a problemei sporurilor salariale, inainte sa se ajunga intr-un stadiu critic''. Prin urmare, CNAS a solicitat MS demararea unei anchete pentru stabilirea gradului de responsabilitate la nivel local, pentru identificarea celor vinovati, ''precum si pentru recuperarea eventualelor prejudicii aduse institutiilor publice''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.