Vinurile cu denumire de origine controlata s-ar putea scumpi cu circa 20 la suta in 2006. Cresterea ar putea fi depasita de cea a vinurilor de masa, care, cel mai probabil, vor costa mai mult cu 25 la suta. Specialistii din viticultura pun majorarea
Vinurile cu denumire de origine controlata s-ar putea scumpi cu circa 20 la suta in 2006. Cresterea ar putea fi depasita de cea a vinurilor de masa, care, cel mai probabil, vor costa mai mult cu 25 la suta. Specialistii din viticultura pun majorarea pretului pe seama conditiilor meteo nefavorabile din acest an. Vinul varsat are in acest an un pret de circa 15.000 de lei pe litru si ar trebui sa creasca la 20.000 lei litrul in 2006. Vinul romanesc de calitate urmeaza sa se scumpeasca cu circa 50 la suta in urmatorii ani pentru a atinge nivelul din Uniunea Europeana, a declarat Valeriu Cotea, presedintele Patronatului National al Viei si Vinului. Acesta a admis ca productia extraordinar de mica va influenta scumpirea vinurilor, dar nevoia producatorilor de vin de a-si completa cantitatea lipsa ii va determina sa importe la costuri mari, care vor trebui recuperate.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.