Compania ungara Transelektro va reconfigura doua dintre cele patru grupuri ale Uzinei Electrice din Zalau si va mari puterea instalata a acestora, in baza unui contract cu o valoare de 36,5 milioane euro, transmite agentia MTI. Ea va efectua lucrari
Compania ungara Transelektro va reconfigura doua dintre cele patru grupuri ale Uzinei Electrice din Zalau si va mari puterea instalata a acestora, in baza unui contract cu o valoare de 36,5 milioane euro, transmite agentia MTI. Ea va efectua lucrari in valoare de 31 de milioane de euro, diferenta pana la valoarea totala de 36,5 milioane euro urmand sa revina firmei romanesti Romelectro.
Capacitatea de productie a celor doua grupuri de 24 MW ale centralei din Zalau, functionand in prezent pe baza de carbune, va creste la 50 MW, iar unitatile vor putea utiliza combustibili ecologici, sub forma de biomasa. Proiectul va fi finalizat in primul trimestru din 2007. Uzina Electrica din Zalau furnizeaza electricitate si energie termica pentru populatia si firmele din localitate. Centrala face parte din cele 19 societati desprinse, in 2001, din cadrul companiei Termoelectrica si transferate autoritatilor locale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.