Primaria Generala, World Trade Center si FinMedia organizeaza saptamana viitoare in Capitala prima editie a targului "Oportunitati de investitii in Municipiul Bucuresti", eveniment care are scopul de a atrage investitori pentru proiectele mari initia

Primaria Generala, World Trade Center si FinMedia organizeaza saptamana viitoare in Capitala prima editie a targului "Oportunitati de investitii in Municipiul Bucuresti", eveniment care are scopul de a atrage investitori pentru proiectele mari initiate de municipalitate, aflate in derulare sau in stadiul de proiect. Actiunea are doua componente, respectiv o conferinta la care vor participa peste 100 de companii din domeniul imobiliar, de dezvoltare a infrastructurii urbane, developeri si operatori, precum si institutii financiare din tara si strainatate, reprezentanti ai administratiei publice etc.
Cea de-a doua componenta a manifestarii este un targ imobiliar "Bucharest Estate 2005 - BEST 2005" - care va concentra proiectele si actorii majori ai pietei imobiliare, consultanti si agentii imobiliare, constructori, finantatori, reprezentanti ai peste 500 de companii, institutii publice etc.
Printre proiectele mari supuse atentiei de catre municipalitate se numara cele aprobate deja de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si pentru care s-a obtinut deja sau este pe cale sa fie obtinuta o parte a finantarii. Printre acestea se numara strategia de dezvoltare a Centrului istoric, reabilitarea Pasajului Basarab, statia de epurare Glina, harta acustica a Bucurestiului, dezvoltarea potentialului turistic al orasului, ecologizarea salbei de lacuri, canalizare, dezvoltarea complexului multifunctional Calea Grivitei, proiectul zonei metropolitane, cateva parcaje subterane (Gara de Nord, Calea Dorobantilor - Stefan cel Mare), relocarea depourilor de tramvaie, multe dintre acestea aflandu-se chiar in centrul orasului, crearea bancii de date cadastrale, canalul navigabil Bucuresti-Dunare.

Bucurestiul va avea banca proprie

Pentru a sustine proiectele de infrastructura locala, Primaria Generala intentioneaza sa creeze o banca de investitii romaneasca, in colaborare cu mai multe municipalitati din tara si o serie de institutii financiare internationale, a declarat ieri Adriean Videanu, inspirat de Capitala rusa, unde exista o astfel de banca si pe care edilul-sef a vizitat-o saptamana aceasta, la invitatia omologului sau, Iuri Lujkov. "Banca Moscovei a devenit a patra banca ca marime din Rusia si genereaza un suport economic pentru proiectele municipale. Este modelul care m-a inspirat. Sper ca in cel mai scurt timp Banca Moscovei sa-si deschida o sucursala la Bucuresti, iar municipalitatea ii va acorda sprijin din acest punct de vedere", a mai spus Videanu.
Initiativa este justificata de faptul ca primariile din Romania, in ciuda proiectelor de investitii pe care le-au elaborat, nu au posibilitatea finantarii proiectelor, in timp ce mai multe banci de investitii din Uniunea Europeana si-au manifestat intentia de a le sustine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.