"IDEA este o solutie informatica dezvoltata de compania canadiana CaseWare IDEA Inc., in Romania distribuitor exclusiv fiind firma noastra", spune Sorin Demetriade, responsabil de produs in cadrul Net Consulting.
"Aplicatia este un instrument
"IDEA este o solutie informatica dezvoltata de compania canadiana CaseWare IDEA Inc., in Romania distribuitor exclusiv fiind firma noastra", spune Sorin Demetriade, responsabil de produs in cadrul Net Consulting.
"Aplicatia este un instrument valoros de analiza a datelor, aflat la dispozitia anchetatorilor de fraude, auditorilor, contabilitatii judiciare sau managementului contabil pentru prevenirea fraudelor". IDEA este un instrument informatic de analiza a datelor, oferind un mod prietenos de lucru si multiple functionalitati. Produsul nu necesita cunostinte tehnice de specialitate deosebite din partea utilizatorilor si permite combinari de functii si functionalitati care nu se regasesc la alte produse similare, contribuind la eficientizarea muncii de prevenire si control al fraudelor.
Asigura dezvoltarea posibilitatilor de investigare cum ar fi testari care nu pot fi efectuate manual, verificarea unui numar mare de articole din baza de date dintr-un an si chiar mai mult, o mai buna informare, prin analize extra sau profilari de date, asigurand, nu in ultimul rand ca importanta, o serioasa economie de timp.
IDEA realizeaza o multitudine de operatiuni care permit identificarea fraudelor financiare: numeroase verificari (de calcule, analitice, incrucisate, a adreselor sau ale detaliilor privind bancile personalului angajat, de duplicitate, a completitudinii), analize ale rapoartelor, testarea exceptiilor, teste de delimitare, verificari incrucisate, prelucrari statistice utilizate pentru a valida testele, detectarea lipsurilor, precum si furnizarea de informatii complexe cum ar fi vizualizari ale bazei de date in functie de diferiti parametri.
De exemplu, in analiza stocurilor pot fi identificate articolele fara miscare pe intervale de 3, 6, 9 sau 12 luni.
Cei carora li se adreseaza IDEA sunt organismele guvernamentale, bancile si alte institutii financiare, companii de asigurari, institutii publice (taxe, asigurari sociale), societati comerciale (audit financiar stocuri, productie, achizitie, vanzari). Faptul ca IDEA si-a dovedit practic performantele este demonstrat de realitatea ca in Europa este utilizat de Ministerul de Finante german, de agentiile guvernamentale de colectare a taxelor din Marea Britanie, Germania, Irlanda, s.a. Este distribuit in peste 90 de tari.
"Produsul IDEA este cu adevarat spectaculos prin performantele sale. Noi suntem convinsi, fara a fi nevoie sa aducem prea multe argumente, ca isi poate gasi utilizarea, la scara larga, intr-un sistem, nu numai economic, in cadrul caruia fenomenul fraudarilor este extrem de extins. IDEA poate ajuta, am zice noi intr-o masura sensibila, la asigurarea unui climat financiar sanatos. Credem ca va avea un succes deosebit in Romania. Pe langa furnizarea licentelor, Net Consulting asigura instruirea personalului, precum si suport in utilizare", a adaugat Sorin Demetriade.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.