Fostul director al Administratiei Financiare din Ramnicu Sarat si o subordonata a sa, consilier juridic, sunt cercetati penal, fiind acuzati ca au prejudiciat institutia cu aproape trei miliarde si jumatate de lei vechi, transmite corespondentul Medi
Fostul director al Administratiei Financiare din Ramnicu Sarat si o subordonata a sa, consilier juridic, sunt cercetati penal, fiind acuzati ca au prejudiciat institutia cu aproape trei miliarde si jumatate de lei vechi, transmite corespondentul Mediafax.
Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si delapidare.
Potrivit unui comunicat de presa remis, joi, de Biroul de Presa al IPJ Buzau, fostul sef al Administratiei Financiare din Ramnicu Sarat, Fanel Tudorache, si consilierul juridic Alina Hancu, de 29 de ani, din cadrul aceleiasi institutii, ar fi prejudiciat Administratia Financiara cu aproape trei miliarde si jumatate de lei.
In perioada 2004 - 2005, cei doi au dispus incasarea nejustificata a peste un miliard de lei de la beneficiarii unor bunuri vandute, ce au facut obiectul unor executari silite. IPJ Buzau precizeaza ca Tudorache si subordonata sa au platit nelegal o jumatate de miliard de lei pentru cumpararea unor bunuri imobile care nu erau necesare institutiei.
Fostul director al Administratiei Financiare ar fi mai dispus achizitionarea nejustificata de piese auto si a platit prestari servicii de reparatii de peste 500 de milioane de lei. Totodata, Tudorache a efectuat in mod in mod nejustificat virarea sumei de peste un milliard de lei catre doi agenti economici care figurau cu importante obligatii fiscale bugetare neachitate si si-a platit, tot din bani publici, o taxa de scolarizare de 160 de milioane de lei, dar si facturile la telefonul mobil cu care a vorbit in interes personal.
In prezent, Fanel Tudorache si fostul consilier juridic Alina Hancu sunt suspendati din functii pana la finalizarea anchetei.
In urma cu un an, Fanel Tudorache a fost cercetat de PNA in legatura cu scoaterea de sub sechestru a bunurilor unui debitor. Procurorii au hotarat insa neinceperea urmaririi penale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.