Focarul de gripa aviara din localitatea tulceana Ceamurlia de Jos va fi inchis astazi. Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, va fi prezent in comuna, incepand cu ora 11.30. Tot astazi, restrictii
Focarul de gripa aviara din localitatea tulceana Ceamurlia de Jos va fi inchis astazi. Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, va fi prezent in comuna, incepand cu ora 11.30. Tot astazi, restrictiile de circulatie a persoanelor pentru Ceamurlia de Jos, prima localitate din Romania unde a fost depistata gripa aviara, vor fi eliminate in totalitate. Astfel, trecerea prin filtre de dezinfectie, la fiecare iesire si intrare in comuna, a tuturor persoanelor sau autovehiculelor nu va mai fi obligatorie. Decizia ridicarii restrictiilor a fost luata intrucat dezinfectia finala a fost terminata si nu au aparut semne de boala la pasarile trimise in localitate sau la populatie. Autoritatile au trimis loturi de pui santinela nu doar la Ceamurlia, ci si la Maliuc, cealalta localitate din judetul Tulcea, unde a fost depistat virusul gripei aviare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.