Angajatii Metrorex si-au incetat lucrul luni dimineata, de la 4.00 la 6.00, deoarece vor cresterea salariilor cu 23 la suta si conditii de munca mai bune, asa ca trenurile au plecat pe trasee cu o ora intarziere.
De asemenea, salariatii de la
Angajatii Metrorex si-au incetat lucrul luni dimineata, de la 4.00 la 6.00, deoarece vor cresterea salariilor cu 23 la suta si conditii de munca mai bune, asa ca trenurile au plecat pe trasee cu o ora intarziere.
De asemenea, salariatii de la metrou cer definitivarea contractului colectiv de munca: "Noi am propus renuntarea la al treisprezecelea salariu si la bonusuri pentru o recalculare a salariilor. Fondul pentru al treisprezecelea salariu e de 35 de miliarde de lei, care oricum trebuie acordati, iar noi ne vom continua protestele. Legea permite sindicalistilor ca, in termen de cinci zile de la greva de avertisment, sa declanseze greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate", a mai spus Ioan Radoi.
El spune ca cei 5.500 de salariati ai Metrorex au primit majorare salariala in fiecare an, la negocierea contractului colectiv de munca. Majorarea a fost, anul trecut, de 17 la suta, "in conditiile in care exista o oarecare stabilitate a puterii de cumparare".
Salariul tarifar brut al unui angajat Metrorex este de 8.600.000. lei, la care se mai adauga unele sporuri, iar consilierul guvernamental Valentina Contescu a promis ca va face cunoscute primului-ministru revendicarile angajatilor, a spus liderul de sindicat.
Ieri, Consiliul General al Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM) a decis greva generala pentru miercuri, intrucat majorarea salariilor cu 23 la suta a fost refuzata: "Am ajuns la greva generala tocmai pentru neimplicarea autoritatilor in acest conflict", a mai afirmat Ioan Radoi, care este si senator PSD si lider al Conventiei Nationale a Transportatorilor. Legea obliga sindicalistii sa asigure o treime din activitate pe durata grevei generale, iar membrii USLM vor opri total lucrul, intre 4.00 si 16.00, dar, in restul zilei, se va lucra normal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.