Cele doua mari privatizari ale zilei, BCR si CEC, vor schimba radical fata sistemului bancar romanesc. Aceasta este convingerea presedintelui executiv al BCR, Nicolae Danila. Prezent la Forumul Financiar Sud-Est european, Danila crede ca vor intra pe
Cele doua mari privatizari ale zilei, BCR si CEC, vor schimba radical fata sistemului bancar romanesc. Aceasta este convingerea presedintelui executiv al BCR, Nicolae Danila. Prezent la Forumul Financiar Sud-Est european, Danila crede ca vor intra pe piata tot mai multe banci de nisa. El a reluat ideea ca in 2006 vom avea in fata un sistem bancar romanesc in care capitalul strain va avea o pondere de peste 90%. Totodata, vom asista la aparitia de noi subsidiare ale operatorilor actuali, iar impactul extern al evolutiilor financiare se va face simtit cu o mai mare pregnanta. Danila apreciaza ca pe piata romaneasca vor ramane in continuare cinci actori importanti care vor detine 45% din activele sistemului bancar autohton. Principalele provocari in 2006 pentru bancile comerciale din Romania sunt asigurarea unor structuri de finantare stabile, cresterea creditului, diversificarea plasamentelor si gestionarea adecvata a costurilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.