Directorul adjunct al Bancii Populare a Chinei, Xiang Jumbo, a anuntat ieri ca Beijingul nu mai are in vedere o reevaluare a yuanului, similara celei operate in luna iulie, cand rata de schimb a monedei nationale a suferit o ajustare de 2,1 la suta
Directorul adjunct al Bancii Populare a Chinei, Xiang Jumbo, a anuntat ieri ca Beijingul nu mai are in vedere o reevaluare a yuanului, similara celei operate in luna iulie, cand rata de schimb a monedei nationale a suferit o ajustare de 2,1 la suta.
In schimb, a precizat Xiang, yuanul va flota dupa legile pietei, in functie de cererea si oferta de pe piata de capital. Agentia Reuters vede in aceasta precizare a Beijingului un raspuns la cererile tot mai insistente ale SUA, inclusiv ale presedintelui George W. Bush - care tocmai se pregateste pentru o vizita oficiala la Beijing - de a opera o noua evaluare, considerand-o pe cea din iulie prea modesta. O viitoare ajustare a ratei de schimb a yuanului, a mai declarat Xiang Jumbo, va fi efectuata de Banca Chinei la momentul pe care-l va considera "potrivit", "in functie de situatia economica si financiara", cu conditia sa fie mentinuta o rata de schimb stabila, la "un nivel rational si echilibrat".
Solutia avuta in vedere de Xiang este depunerea de eforturi tot mai mari pentru stimularea consumului si restructurarea economiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.