Discutiile pentru rezolvarea crizei invatamantului nu s-au finalizat nici ieri. Reprezentantii Guvernului si liderii sindicali din educatie s-au reintalnit, dupa ce discutiile desfasurate in cursul zilei precedente, timp de noua ore n-au avut nici un
Discutiile pentru rezolvarea crizei invatamantului nu s-au finalizat nici ieri. Reprezentantii Guvernului si liderii sindicali din educatie s-au reintalnit, dupa ce discutiile desfasurate in cursul zilei precedente, timp de noua ore n-au avut nici un rezultat.
Ministrul de stat Gheorghe Pogea a purtat discutii cu sindicatele, la Palatul Victoria, incepand cu ora 12.00. Cadrele didactice au ramas in greva inceputa luni, iar principalele revendicari sunt alocarea unui buget de sase la suta din PIB pentru Educatie - conform standardelor din Uniunea Europeana si promisiunilor electorale si majorarea salariilor personalului din invatamant. Greva generala a cadrelor didactice va continua "pana la o oferta reala din partea Guvernului", a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", miercuri seara, citat de Mediafax.
Sindicatele considera ca bugetul va fi tot prea mic, sub patru la suta din PIB, desi va fi suplimentat cu 1.800 de miliarde de lei si mai cer 850 de miliarde de lei vechi pentru acoperirea cheltuielilor salariale pe ultimul trimestru din acest an. Cadrele didactice mai vor salarii duble de la 1 ianuarie 2007 si promulgarea Legii salarizarii din Invatamant. De asemenea, se cere anularea OU 63/2005 si acordarea premiului lunar de doi la suta, precum si a altor premii cuvenite conform legii si contractelor colective de munca. Alte cereri privesc mentinerea titularizarii in invatamant, acordarea de tichete de masa si a unui fond pentru carte de specialitate si acces la Internet. La randul lor, membrii organizatiilor studentesti nationale, sustin neconditionat cerintele profesorilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.