Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a preluat pachetul majoritar de actiuni la Banca Tiriac pentru un pret de 248 de milioane de euro. BA-CA este divizia grupului german HVB responsabila cu activitatea din Europa Centrala si de Est. Ea a preluat in lu
Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a preluat pachetul majoritar de actiuni la Banca Tiriac pentru un pret de 248 de milioane de euro. BA-CA este divizia grupului german HVB responsabila cu activitatea din Europa Centrala si de Est. Ea a preluat in luna septembrie 50% plus o actiune din capital Bancii Tiriac.Totodata, actionarii au convenit ca HVB Bank Romania si Banca Tiriac sa fuzioneze.
In afara de intelegerea dintre BA-CA si Ion Tiriac, banca italiana Unicredit a ajuns la un acord pentru fuziunea prin absorbtie cu grupul german HVB, ceea ce in Romania se va traduce prin unirea celor trei banci: Unicredit Romania, HVB Bank si Banca Tiriac.
Prin fuziunea de la nivel international dintre Unicredit si grupul HVB va rezulta o institutie bancara cu active totale de 730 de miliarde de euro si peste 7.000 de filiale. Grupul va fi lider de piata in Germania, Italia si Austria.
Pe piata romaneasca, HVB Bank ocupa cea mai buna pozitie dintre cele trei institutii. Din integrarea activitatilor Unicredit-HVB-Tiriac va rezulta o institutie cu o cota de piata de aproape 10%. Procesul de integrare al Unicredit Romania cu HVB Bank Romania si Banca Tiriac va incepe in urmatoarele saptamani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.