Bancile si institutiile de reglementare intensifica eforturile de prevenire a infractiunilor financiare prin intermediul Internetului, dar numerosi utilizatori americani renunta la serviciile bancare online de teama fraudelor, transmite Reuters. Cu o
Bancile si institutiile de reglementare intensifica eforturile de prevenire a infractiunilor financiare prin intermediul Internetului, dar numerosi utilizatori americani renunta la serviciile bancare online de teama fraudelor, transmite Reuters. Cu ocazia unui forum pe tema furtului de identitate organizat la New York, expertii in domeniul securitatii au afirmat ca, desi bancile iau masurile care se impun pentru oprirea infractiunilor online, eforturile lor, precum si precautia consumatorilor ar putea fi insuficiente. Potrivit unui sondaj realizat de compania Entrust care opereaza in domeniul securitatii pe Internet, 18% dintre americanii care au derulat operatiuni bancare online au renuntat sau recurg mai rar la aceasta optiune, din cauza temerilor legate de securitate. In luna august, au avut loc in SUA 13.776 de furturi online.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.