Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, a inregistrat o scadere de 45% a profitului operational in trimestrul al treilea, atribuita "conditiilor dificile de pe piata", transmite Reuters, preluat de Mediafax. Compania a avertizat, c
Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, a inregistrat o scadere de 45% a profitului operational in trimestrul al treilea, atribuita "conditiilor dificile de pe piata", transmite Reuters, preluat de Mediafax. Compania a avertizat, cu ocazia prezentarii rezultatelor pe prima jumatate a anului, la 10 august, ca se asteapta la reducerea semnificativa a castigului in trimestrul al treilea, deoarece clientii dispun de stocuri mari. Profitul operational a scazut in perioada mentionata cu 45%, la 765 de milioane de dolari, in timp ce livrarile au fost mai mari cu 6,5%, la 12,976 de milioane de tone. "In trimestrul al patrulea, ne asteptam la cresterea usoara a livrarilor dar si a preturilor de vanzare, din cauza presiunii costurilor energiei", se arata intr-un comunicat publicat miercuri de companie. Presedintele gupului, Lakshmi Mittal, a spus ca masurile de diminuare a productiei au ramas in vigoare in cele trei luni incheiate in septembrie, fapt care a contribuit la diminuarea stocurilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.