Termenul de depunere a ofertelor finale pentru preluarea societatii de distributie a electricitatii Electrica Muntenia Sud ar putea fi prelungit pana la 31 ianuarie, ca urmare a solicitarilor primite din partea unor competitori, a declarat, ieri, min
Termenul de depunere a ofertelor finale pentru preluarea societatii de distributie a electricitatii Electrica Muntenia Sud ar putea fi prelungit pana la 31 ianuarie, ca urmare a solicitarilor primite din partea unor competitori, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.
"Este o privatizare importanta si nu cred ca trebuie sa ne grabim. Este o recomandare pe care ne-a facut-o consultantul in acest moment", a precizat ministrul. El a mai spus ca o serie de investitori au cerut amanarea termenului (stabilit, in prezent, pentru 23 decembrie, n. red.), motivand ca in luna decembrie, de vacanta, deciziile in board-urile administrative sunt mai greu de avizat.
Autoritatile vor vinde 67,5% din actiunile societatii de distributie, printr-o metoda asemanatoare celei aplicate si la privatizarile anterioare.
Investitorii interesati vor putea achizitiona direct 50% din capitalul social existent al filialei, urmand sa aloce fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia cumparatorului va ajunge la 67,5%.
Toate cele 10 companii care au depus scrisori de intentie vor merge mai departe in etapa urmatoare a procesului de privatizare.
Electrica Muntenia Sud are un capital social de 191,3 milioane de lei (1.913 miliarde de lei vechi) si peste un milion de clienti finali, in judetele Ilfov, Giurgiu si in Bucuresti.
Firma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,11 miliarde de lei (11.186 miliarde de lei vechi), conform situatiilor financiare auditate intocmite dupa standardele romanesti de contabilitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.