Liderii federatiilor sindicale din educatie au inceput, ieri, negocierile cu autoritatile pentru rezolvarea revendicarilor. Cu doua zile in urma, premierul a invitat cele patru federatii sindicale din invatamant la negocieri si le-a cerut cadrelor di
Liderii federatiilor sindicale din educatie au inceput, ieri, negocierile cu autoritatile pentru rezolvarea revendicarilor. Cu doua zile in urma, premierul a invitat cele patru federatii sindicale din invatamant la negocieri si le-a cerut cadrelor didactice sa suspende greva generala pe perioada acestor discutii. Premierul Tariceanu a desemnat o comisie coordonata de vicepremierii Marko Bela si Gheorghe Pogea, din care fac parte si ministrul Finantelor Publice si cel al Muncii. Doar tangential a fost atinsa problema bugetului pentru invatamant, iar Tariceanu le-a cerut profesorilor sa suspende greva pe perioada negocierilor. Sindicalistii din invatamant nu si-au dat acordul pentru a suspenda greva cat timp bugetul Educatiei nu este "majorat consistent", a spus Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei "Alma Mater", citat de Mediafax. Primul-ministru a precizat ca echipa guvernamentala se va prezenta la negocierile, iar acestea vor porni de la ceea ce s-a convenit sambata si anume de la faptul ca, pe perioada negocierilor, greva se va suspenda: "Ca urmare a disponibilitatii Guvernului de a negocia, exista si disponibilitatea sindicatelor de a suspenda greva, deoarece nu se poate concepe o negociere serioasa sub presiunea grevei", a precizat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.