Medicii si asistentii veterinari au organizat, ieri, un miting de protest in fata sediului Ministerului Agriculturii si au cerut avizarea contractului lor de angajare pe durata nedeterminata si bani pentru cei care au participat la actiunile de comba
Medicii si asistentii veterinari au organizat, ieri, un miting de protest in fata sediului Ministerului Agriculturii si au cerut avizarea contractului lor de angajare pe durata nedeterminata si bani pentru cei care au participat la actiunile de combatere a gripei aviare. Medicii si asistentii veterinari cer sa fie respectate prevederile din contractul colectiv de munca la nivelul grupului de unitati din reteaua sanitar-veterinara. Ei s-au referit, in special, la cele care vizeaza relatiile de munca si acordarea drepturilor salariale si vor sa fie platiti la timp pentru actiunile sanitar-veterinare pe care le-au prestat in timpul crizei legate de gripa aviara. Problemele reclamate pot fi solutionate doar de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, a spus Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. Acesta le-a multumit medicilor si asistentilor pentru modul cum au lucrat pentru a solutiona criza gripei aviare si le-a promis ca va fi mereu partenerul lor. Salariul mediu al unui medic veterinar este de 4-5 milioane de lei net, iar acestia au cerut si avizarea Hotararii de Guvern privind angajarea lor prin contract de munca pe durata nedeterminata, asa incat cei 1.300 de oameni sa poata cumpara in rate diverse produse.
Membrii Federatiei Sanitar-Veterinare din Romania (FSVR) - afiliati la CNS "Cartel ALFA", au discutat cu secretarul de stat Dan Marcu si au incheiat o intelegere pentru rezolvarea revendicarilor. Astfel, vor fi acordate bonuri de masa doar pentru decembrie, nu si pentru noiembrie, cum au cerut protestatarii, a declarat Lucian Lungeanu, presedintele FSVR, citat de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.