Dupa ce a atins la inceputul saptamanii un maxim de 3,6901 lei, fiind testat si pragul de 3,7 lei, in urmatoarele doua zile euro a pierdut aproape 0,6%, sub presiunea vanzarilor de valuta.
"Incet, dar constant, leul reincepe sa creasca, sub pr
Dupa ce a atins la inceputul saptamanii un maxim de 3,6901 lei, fiind testat si pragul de 3,7 lei, in urmatoarele doua zile euro a pierdut aproape 0,6%, sub presiunea vanzarilor de valuta.
"Incet, dar constant, leul reincepe sa creasca, sub presiunea inmultirii vanzatorilor. Oferta se pare ca vine atat de pe segmentul bancar, unde sunt preconizate majorari de capital, cat si de pe cel al investitorilor straini, care se grabesc sa prinda un curs bun, avand in minte nivelul de 3,4 lei", explica un dealer bancar. Fluctuatiile au fost ceva mai mari fata de marti, culoarul de tranzactionare fiind de circa doi bani, cu un maxim de 3,6850 - 3,69 lei, la deschidere, si 3,66 - 3,6650 lei, la inchidere, cursul mediu fiind anuntat la 3,6683 lei, fata de 3,6834 lei, acum doua zile.
Evolutia paritatii euro/dolar a influentat mai putin cursul monedei americane, care a coborat datorita scaderii raportului leu/euro, de la 3,1384 la 3,12 lei.
Pe pietele internationale, euro a fluctuat intre 1,1720 si 1,1780 dolari, investitorii preferand sa isi protejeze pozitiile. Trendul pietelor pare a fi insa unul favorabil dolarului, care beneficiaza de suportul diferentei intre dobanzile de referinta de pe cele doua maluri ale Atlanticului, cat si de tulburarile din Franta.
Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a revenit ieri dimineata peste pragul de 460 dolari, urcand de la 457 la 462 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.