Doi ani a asteptat un angajat de la Registrul Auto Roman (RAR) din Voluntari sa primeasca doua masini Solenza, prin intermediul unei persoane de la SC "Renault Groupe" SA Pitesti, insa fara nici un rezultat. Potrivit politistilor de la Biroul de Inve
Doi ani a asteptat un angajat de la Registrul Auto Roman (RAR) din Voluntari sa primeasca doua masini Solenza, prin intermediul unei persoane de la SC "Renault Groupe" SA Pitesti, insa fara nici un rezultat. Potrivit politistilor de la Biroul de Investigatii Criminale al Sectiei 9, toata inselaciunea a fost pusa la cale de Constantin Matei, 42 ani, din Mioveni, un celebru escroc din zona. Barbatul i-a promis bucuresteanului ca-i face rost de trei autoturisme, doua pentru el si unul pentru prietenul sau, Romeo Surdu, nemaifiind nevoie sa se inscrie pe o lista de asteptare. Pretul, un adevarat chilipir - maximum 5.000 de euro. Credul, Tudor Stancu, angajatul de la RAR, i-a dat lui Matei 3.000 de euro, iar Surdu, 1.500, reprezentand avansul pentru cele trei masini Solenza.
Sub pretextul ca lucreaza la uzina de masini, Matei a castigat increderea celor doi bucuresteni, le-a luat si banii, si dus a fost. La cateva luni de la achitarea avansului, Stancu si Surdu si-au dat seama ca au fost trasi pe "sfoara" si au incercat sa rezolve situatia, cerand banii inapoi. Desi l-au asigurat ca nu vor face plangere la Politie impotriva sa, daca le vor fi restituiti cei 4.500 de euro, bucurestenii n-au rezolvat mare lucru. De fiecare data li s-au invocat diverse motive, incepand cu faptul ca banii au fost cheltuiti sau ca in parcul auto de la Mioveni au dat "iama" hotii, facand sa dispara chiar cele 3 masini pe care ar fi urmat sa le ridice escrocul. Desi cazul a ajuns pe masa politistilor dupa doi ani de la comiterea faptei, Serviciul de Investigatii Criminale de la Sectia 9 a reusit sa probeze fapta in sarcina lui Matei, acuzandu-l de inselaciune.
Prejudiciul de 160 milioane lei vechi nu a fost recuperat, iar autorul sustine ca totul este o inscenare, chiar daca exista 3 martori care ii contrazic declaratiile. Anchetatorii spun ca, intr-adevar, Constantin Matei a lucrat la uzina de masini, dar in 1988 a fost dat afara, dupa ce a fost prins furand.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.