Curtea de Apel Bucuresti (CAB) va trebui sa solutioneze dosarul civil prin care Valentin Ceausescu incearca sa-si recupereze ultimele cinci tablouri confiscate. Desi instanta suprema a dispus restituirea tuturor bunurilor indisponibilizate, Muzeul Na
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) va trebui sa solutioneze dosarul civil prin care Valentin Ceausescu incearca sa-si recupereze ultimele cinci tablouri confiscate. Desi instanta suprema a dispus restituirea tuturor bunurilor indisponibilizate, Muzeul National de Arta a refuzat, motiv pentru care fiul fostului presedinte al Romaniei a deschis acest proces civil. In 2004, la Curtea de Apel Bucuresti, el si-a castigat dreptul de a-i fi restituite aceste bunuri, mai putin cinci tablouri, despre care Muzeul National de Arta a sustinut ca nu le are in custodie. Valentin Ceausescu a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care si-a declinat insa competenta in favoare, deoarece valoarea bunurilor care fac obiectul restituirii trebuie sa fie mai mare de cinci miliarde de lei pentru a fi judecate de CAB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.