Gradul de intermediere bancara in domeniul finantarilor imobiliare va creste pana in 2007. De la un nivel actual estimat la 21% pana la 39 - 50%, a declarat, ieri, Dorin Cojocaru, directorul Directiei credite retail persoane fizice din Banca Comercia
Gradul de intermediere bancara in domeniul finantarilor imobiliare va creste pana in 2007. De la un nivel actual estimat la 21% pana la 39 - 50%, a declarat, ieri, Dorin Cojocaru, directorul Directiei credite retail persoane fizice din Banca Comerciala Romana. "Cresterea gradului de intermediere va determina o mai mare indatorare a familiei si a consumatorului final, precum si un volum mai mare de finantare pentru clientii dezvoltatorilor imobiliari", a spus Cojocaru. El a precizat ca piata imobiliara va continua sa se extinda. Ritmul de crestere este influentat in prezent si de cresterea veniturilor populatiei, dezvoltarea infrastructurii si de scaderea dobanzilor la credite. Reprezentantul BCR a mentionat ca sunt preferate la achizitia de locuinte creditele in lei, cu dobanzi anuale de 8-10%.
Potrivit lui Cojocaru, dobanzile creditelor pot suferi modificari in perioada urmatoare. Trebuie avut in vedere faptul ca dobanzile sunt calculate si in functie de alti indicatori economici, nationali si internationali, iar dobanda de referinta stabilita de BNR ar putea creste, asa cum s-a intamplat in statele sud-est europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.