Peste o suta de salariati ai societatii Agroexport din Portul Constanta au declansat, in urma cu o luna, primul conflict de munca spontan, pentru cinci ore, in semn de protest deoarece nu le-au fost platite orele suplimentare si nu le-au fost acord
Peste o suta de salariati ai societatii Agroexport din Portul Constanta au declansat, in urma cu o luna, primul conflict de munca spontan, pentru cinci ore, in semn de protest deoarece nu le-au fost platite orele suplimentare si nu le-au fost acordate tichetele de masa pe lunile septembrie si octombrie. Salariatii vor picheta sediul institutiei pana cand reprezentantii administratiei le vor solutiona revendicarile, a declarat liderul de sindicat din cadrul societatii, Gheorghe Ifrim. Acesta a spus ca proprietarul societatii Agroexport, Trita Fanita, a trimis o adresa prin care a suspendat plata tuturor orelor suplimentare. Desi reprezentantii administratiei au promis atunci ca, pana pe 10 octombrie, angajatii vor primi in bani contravaloarea orelor suplimentare lucrate si tichetele de masa, acest lucru nu s-a intamplat, a adaugat Ifrim. Salariatii s-au hotarat sa declanseze greva generala si sa blocheze activitatea din Portul Constanta daca proprietarul societatii Agroexport nu le va solutiona cererile. Anul trecut, angajatii de la Agroexport, care este in proprietatea fostului parlamentar Trita Fanita, au declansat, in mod repetat, proteste spontane prin care cereau acordarea unor drepturi salariale mentionate in Contractul colectiv de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.