Acuzat de o frauda care insumeaza peste 80 miliarde lei vechi, fostul director al Complexului de Vinificatie "Jidvei" incearca toate tertipurile pentru a taragana dosarele care il au drept personaj principal. Intr-una din cauze, Toader Ignat este jud
Acuzat de o frauda care insumeaza peste 80 miliarde lei vechi, fostul director al Complexului de Vinificatie "Jidvei" incearca toate tertipurile pentru a taragana dosarele care il au drept personaj principal. Intr-una din cauze, Toader Ignat este judecat pentru inregistrare fara drept a doua denumiri de vinuri, insa barbatul a solicitat stramutarea procesului la Bucuresti. Motivand ca magistratii de la Curtea de Apel Alba Iulia ar putea fi subiectivi, Toader a cerut sa fie judecat la Bucuresti, insa nu a avut sorti de izbanda. Instanta suprema a hotarat ca procesul sa continue la Alba Iulia, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie apreciind ca nu sunt intemeiate obiectiile lui Ignat. Astfel, apelul declarat impotriva pedepsei de zece ani de detentie, data de instanta inferioara, va fi luat in discutie in 15 noiembrie de catre judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia. Fostul sef de la "Jidvei" este acuzat de procurori ca ar fi inregistrat fara drept, pe numele societatii pe care o patrona, Stoian Ignat SRL din Capalna de Jos, denumirile vinurilor Gewurztraminer si Romantine. Ignat, printr-o cerere trimisa Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), ar fi incercat sa preia pe firma sa toate etichetele sub care se produceau vinuri de Jidvei, la numai o luna si 18 zile de la privatizare, adica 1 iulie 1999. OSIM si-a dat avizul pentru doar doua denumiri, Romantine si Gewurztraminer, pe care SC Jidvei le-ar fi retras de pe piata pana cand a obtinut, la instantele din Bucuresti, anularea inregistrarii de la Oficiu si reluarea comercializarii. Pentru perioada in care vinurile au fost retrase de pe piata, Jidvei ar fi inregistrat un prejudiciu de peste 27 de miliarde de lei vechi. Toader Ignat a fost condamnat de Tribunalul Alba la zece ani de inchisoare pentru delapidare si la un an pentru insusirea fara drept a desenului sau modelului industrial. In fata instantei, el s-a declarat nevinovat, afirmand ca nu i s-a respectat dreptul sa se apere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.