La 112 ani de la infiintare, Prutul Galati este cea mai veche fabrica de ulei din Romania. Pentru modernizarea acesteia, compania care o detine a investit in ultimii trei ani peste 3,5 milioane euro, investitiile realizate pana in prezent concentrand
La 112 ani de la infiintare, Prutul Galati este cea mai veche fabrica de ulei din Romania. Pentru modernizarea acesteia, compania care o detine a investit in ultimii trei ani peste 3,5 milioane euro, investitiile realizate pana in prezent concentrandu-se atat asupra imbunatatirii procesului de productie, cat si asupra proiectelor de protectie a mediului, informeaza un comunicat al companiei. Procesul de modernizare se concentreaza asupra imbunatatirii performantelor sectiei de conditionare a semintelor de floarea-soarelui, modernizarii sectiei de extractie a uleiului, cresterii capacitatilor de depozitare pentru materii prime si produse finite, precum si a refacerii infrastructurii. "Procesul de modernizare are ca obiectiv obtinerea de produse compatibile cu standardele europene, prin utilizarea de tehnologii de ultima generatie, cei 415 angajati contribuind substantial la performantele pe care le avem", a declarat Octavian Feodor, directorul Fabricii Prutul SA Galati. Compania a alocat peste 50 la suta din investitii in protectia mediului. Incepand cu acest an, a fost demarat un nou proiect complex, ce va costa peste 1,5 milioane euro si care va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2006.
Acesta va consta in modernizarea completa a cazanelor de abur, a statiei de tratare a apelor uzate si a sistemului de recirculare a apelor de proces. Prutul SA Galati a inregistrat o cifra de afaceri de peste 21 milioane euro in anul 2004, pentru 2005 fiind estimata o crestere cu 15 la suta fata de anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.