Promisiunile desarte ale unui polonez care patrona un joc piramidal au adus in pragul disperarii aproape 30 de bucuresteni. Doar interventia politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a facut ca, in timpul conflictului din strada Gheorgh
Promisiunile desarte ale unui polonez care patrona un joc piramidal au adus in pragul disperarii aproape 30 de bucuresteni. Doar interventia politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a facut ca, in timpul conflictului din strada Gheorghe Titeica, Janusz Minchberg sa nu fie linsat. Luni dupa-amiza, oamenii legii au fost solicitati sa intervina pentru a linisti "spiritele" la sediul firmei SC "Financiar Euro Center "SRL. Cei in cauza reclamau faptul ca au fost inselati de conducerea firmei cu privire la acordarea unor imprumuturi. Anchetatorii spun ca, deocamdata, nu se pot pronunta cu privire la legalitatea acestei afaceri, insa documentele ridicate pentru a fi investigate vor lamuri situatia. Pana in prezent se cunoaste faptul ca firma functioneaza din 20 iunie a.c. si ca ofera activitati de creditare, de intermediere a tranzactiilor financiare si admnistrare de fonduri. Cele 30 de persoane care banuiesc faptul ca la mijloc e ceva "putred" doresc acum sa se retraga din acest joc si sa li se restituie taxa de 5% pe care au platit-o la incheierea contractului. Valoarea acesteia variaza in functie de sumele pe care le cereau sub forma de imprumut. "Nici despre prejudiciu nu se poate discuta, insa exista indicii ca este vorba despre sume consistente", spun surse judiciare. Din primele verificari, a rezultat ca persoanele in cauza au fost racolate prin intermediul anunturilor din ziare, toti incheiind cu polonezul contracte de asociere in participatiune intre 3.000 si 10.000 de euro. Contractantii, persoane fizice, se obligau sa plateasca diferite rate lunare fixe, in functie de suma solicitata, urmand ca din fondurile create sa se acorde sume de bani altor solicitanti. Politistii mai spun ca exista 4 persoane care au primit bani conform contractului incheiat, insa din cei 30 de pagubiti foarte putini au acceptat sa faca plangere impotriva lui Minchberg. Cei mai multi doreau sa li se restituie pe loc banii investiti, insa, se pare ca patronul i-a chemat peste o saptamana. Atat Minchberg, cat si Florina Aninoiu, au fost chemati la audieri pentru clarificarea situatiei de la SC "Financiar Euro Center" SRL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.