Banca Comerciala Romana a infiintat compania BCR Asigurari de Viata. Capitalul social al noii entitati este de 15 milioane de lei noi. BCR este cel mai mare actionar al societatii de asigurari de viata, cu o participare de 96%. BCR Asigurari, Financi
Banca Comerciala Romana a infiintat compania BCR Asigurari de Viata. Capitalul social al noii entitati este de 15 milioane de lei noi. BCR este cel mai mare actionar al societatii de asigurari de viata, cu o participare de 96%. BCR Asigurari, Financiara SA, BCR Leasing si BCR Securities au subscris cate 1% din actiunile societatii de asigurare. Anterior momentului infiintarii BCR Asigurari de Viata, intreaga activitate de asigurare in cadrul grupului financiar BCR se derula prin intermediul companiei BCR Asigurari.
"Actionarul majoritar nu a luat inca o decizie privind transferul integral sau partial al portofoliului de polite de viata al BCR Asigurari SA catre noua societate.
Asteptam sa fie emisa o norma de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor care va modifica legislatia cu privire la transferul portofoliului", a declarat, pentru Mediafax, presedintele BCR Asigurari, Romeo Jantea. El a adaugat ca societatea isi va incepe activitatea in 2006, dupa ce va fi autorizata de CSA si se va stabili structura managementului executiv.
BCR Asigurari a fost infiintata in anul 2001. In 2004 au fost subscrise prime din asigurari directe de 144,3 milioane de lei. Pe segmentul asigurarilor de viata BCR a avut o crestere spectaculoasa.BCR Asigurari are un capital social de 30 milioane de lei si este controlata de Banca Comerciala Romana, care detine direct un pachet de 60,9% din actiunile asiguratorului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.