Chiriile spatiilor comerciale vor creste pana la sfarsitul anului viitor cu 10-15%. In zonele periferice ale Bucurestiului, unde este orientata cea mai mare parte a cererii, chiriile au depasit deja 10 euro pe metru patrat, se arata intr-un studiu re

Chiriile spatiilor comerciale vor creste pana la sfarsitul anului viitor cu 10-15%. In zonele periferice ale Bucurestiului, unde este orientata cea mai mare parte a cererii, chiriile au depasit deja 10 euro pe metru patrat, se arata intr-un studiu realizat de compania Colliers International. "Pana cand vor fi livrate pe piata spatii noi pentru inchiriat, cererea pentru spatiile de calitate va fi in continuare foarte mare. Acest lucru, pe de o parte va limita intrarea pe piata a clientilor internationali, iar pe cealalta parte va permite <> sa solicite preturi mai mari", se precizeaza in raport.

Bataie pe zonele periferice

Un aspect general al pietei subliniat de studiul companiei imobiliare este faptul ca in toate zonele Bucurestiului cererea este foarte mare, iar spatiile de calitate care devin disponibile sunt inchiriate aproape instantaneu. Pentru spatiile localizate in zona ultracentrala, respectiv Magheru - Balcescu - Bratianu si Calea Victoriei chiriile au crescut, mai ales din cauza lipsei ofertei. Si in zonele "secundare", precum Stefan cel Mare sau Calea Mosilor, chiriile au inregistrat o crestere de 25% de la inceputul anului, iar tendinta se va mentine. Daca anul trecut lanturile de retail au fost interesate de zone precum Pantelimon, Drumul Taberei, Iuliu Maniu, Crangasi si Colentina, in acest an interesul acestora s-a mutat spre locatii din Rahova, Soseaua Alexandriei, Soseaua Giurgiului, Brancoveanu si Titan. Estimarile Colliers indica un nivel al chiriei cuprins intre 50 de euro pe metru patrat pe luna si peste 120 de euro in zonele ultracentrale, in timp ce spatiile din locatiile adiacente sunt inchiriate cu 20-70 de euro pe metru patrat pe luna. Chiriile pentru locatiile de la periferia orasului variaza intre 10 euro si 25 euro pe metru patrat pe luna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.