Tariceanu nu stie ca STS nu poate sa-i asculte convorbirile pe motiv de siguranta nationala. Asta nu-l opreste sa ceara demisia sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Tudor Tanase, numai din cauza ca a fost pus in functie pe vremea PSD-ului
Tariceanu nu stie ca STS nu poate sa-i asculte convorbirile pe motiv de siguranta nationala. Asta nu-l opreste sa ceara demisia sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Tudor Tanase, numai din cauza ca a fost pus in functie pe vremea PSD-ului.
Tariceanu nu stie ca Traian Basescu face numai ce vrea el. Asa ca degeaba ii va cere schimbarea sefilor SRI - apropo, singurii care ar putea sa-l asculte cu dezlegare de la Parchet -, SIE sau STS, pentru ca acest lucru se va intampla doar atunci cand va crede de cuviinta.
Pentru ca Basescu stie ce face, iar drept dovada stau sondajele in care presedintele este cap de lista, iar premierul de-abia se vede, pentru ca sta in spatele presedintelui PSD, Mircea Geoana.
Tariceanu nu stie in ce calitate l-a sunat pe Ilie Botos. De premier, de vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, sau de prieten "de notorietate" al unui om de afaceri.
Stie insa ca arestarea acestuia a fost un "abuz, si, spune el, nu exista nici o scuza pentru a tolera acest abuz". Tot premierul spune ca telefonul nu a insemnat o imixtiune in justitie.
Ce nu stie Tariceanu este ca ultimele doua afirmatii se bat cap in cap.
Tariceanu nu stie sigur daca ii sunt cercetate conturile si nici macar daca el are dreptul sa afle acest lucru. Tot ce stie pe aceasta tema, daca stie ceva, vine din "surse neoficiale".
Tariceanu nu stie daca sa faca anticipate sau nu. Mai exact, intai a stiut, iar apoi nu a mai stiut, asa ca a ramas in functie.
Tariceanu nu stie daca sa se ia in piept cu seful statului. Presedintele l-a lovit cu fiecare ocazie, iar premierul se simte dator sa intre si el in lupta.
Ce nu pare sa stie Tariceanu este ca nimeni nu a castigat pana acum vreo lupta cu Traian Basescu.
Tariceanu nu stie daca sa fuzioneze cu PD-ul sau nu. In februarie, cand a devenit presedintele PNL, stia ca fuziunea e buna, dar trebuie facuta mai tarziu. Raspunsul democratilor i-a aratat ca ei stiu ce e mai bine pentru ei: subiectul nu mai e de actualitate.
Tariceanu nu stie cum sa contracareze loviturile PD-ului. Democratii i-au lovit des pe liberali, mai ales sub centura Aliantei PNL-PD. Raspunsurile lui Tariceanu au fost moi si elegante, fara efect in fata unui partid ce ataca dur, dupa modelul Basescu. Un partid care mai are o victima ce apare in manualele de politica la rubrica "Asa NU": PNTCD.
Lista este lunga, si ar putea continua.
Ceea ce nu stie Tariceanu este ca toate aceste lucruri sunt din categoria celor pe care un sef de Guvern si de partid ar trebui neaparat sa le stie.
Ceea ce nu stie Tariceanu este ca nu asa se face politica si ca daca va continua la fel va iesi urat din scena, pentru ca in politica totul se plateste. Iar nota de plata nu va veni numai pe adresa sa, ci si a PNL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.