Consiliul bulgar pentru Integrare Europeana s-a reunit ieri pentru a decide actiunile guvernamentale in domeniile deficitare semnalate in raportul de monitorizare al Comisiei Europene, relateaza site-ul Novinite.com. Comisia a identificat cinci domen
Consiliul bulgar pentru Integrare Europeana s-a reunit ieri pentru a decide actiunile guvernamentale in domeniile deficitare semnalate in raportul de monitorizare al Comisiei Europene, relateaza site-ul Novinite.com. Comisia a identificat cinci domenii deficitare in ceea ce priveste implementarea legislatiei europene: libertatea serviciilor, dreptul societatilor, agricultura, politicile regionale, justitia si afacerile interne. Va fi nevoie ca autoritatile bulgare sa intreprinda actiuni urgente in aceste domenii, pentru a fi gata de aderare la 1 ianuarie 2007, s-a subliniat in raportul Comisiei Europene. Acesta a mentionat si problema crimei organizate si a coruptiei ce afecteaza numeroase sectoare ale societatii bulgare. Premierul Serghei Stanisev a promis ca Guvernul va da dovada de responsabilitate in implementarea unei strategii nationale de combatere a coruptiei, insistand asupra combaterii acestui flagel la nivel inalt. Dupa cum se stie, Bulgaria a primit luni o scrisoare de avertizare de la comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, in care se cer actiuni urgente in vederea rezolvarii principalelor probleme.
Comisia a acordat Bulgariei si Romaniei un termen de sase luni pentru rezolvarea problemelor ramase. Ea va anunta, in primavara anului 2006, daca cele doua state sunt pregatite sa adere la 1 ianuarie 2007 sau daca procesul se va amana pentru 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.