Societatea TBI Credit Romania, membra a grupului multinational TBIH Financial Services Group, a dat publicitatii ieri rezultatele activitatii din acest an. Pana in luna septembrie a anului 2005 TBI Credit a incheiat un numar de 30.000 de contracte cu

Societatea TBI Credit Romania, membra a grupului multinational TBIH Financial Services Group, a dat publicitatii ieri rezultatele activitatii din acest an. Pana in luna septembrie a anului 2005 TBI Credit a incheiat un numar de 30.000 de contracte cu o valoare totala de 17.400.000 de euro, de trei ori mai mult fata de sfarsitul anului 2004.
Numarul clientilor a crescut si el pana la 40.000. Domeniul de finantare care a avut cea mai spectaculoasa crestere il constituie obiectele de mobilier care reprezinta 43% din totalul creditelor.
La polul opus se situeaza produsele electrocasnice care, de la 51% in 2004 au ajuns la numai 21% in septembrie 2005.
In iunie 2005 TBI Credit SA si-a majorat capitalul social cu un milion de euro pana la 1.900.000. Valoarea totala a activelor detinute de TBI este de 19 milioane de euro. Firma are ca obiect de activitate acordarea de credite de consum pentru persoane fizice si juridice.

Cardul de credit, un nou produs al TBI

TBI a lansat pe piata un card de credit "destinat oamenilor cu venituri mici si mijlocii", conform declaratiei domnului Traian Baicu, general manager al TBI Credit SA. Aria de finantare a creditului este foarte mare si cuprinde aproape toate domeniile posibile, de la electrocasnice si produse alimentare pana la autoturisme si produse IT. Finantarile sunt acordate in lei si pot ajunge pana la 10 salarii, cu singura conditie sa nu depaseasca cinci mii de euro.
Este acceptat orice salariu pornind de la 2.573.000 lei (minim pe economie). "Putem lua in considerare si veniturile extrasalariare in masura in care acestea sunt dovedite legal", a mai spus Traian Baicu.
Documentele ce trebuie prezentate pentru obtinerea acestui tip de finantare sunt adeverinta de venit si buletinul.
Creditul este acordat persoanelor cu o vechime de minimum 3 luni si are o dobanda de 28% pe an. Rata lunara de rambursare este de 5%, iar perioada de gratie de 45 de zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.