Nevoia de finantare al intreprinderilor mici si mijlocii atrage tot mai mult interesul bancilor. Astfel, IMM-urile devin o varianta tot mai atractiva pentru banci. "HVB este interesata de domeniul IMM-urilor. De aceea, vom lansa pachete standard de f
Nevoia de finantare al intreprinderilor mici si mijlocii atrage tot mai mult interesul bancilor. Astfel, IMM-urile devin o varianta tot mai atractiva pentru banci. "HVB este interesata de domeniul IMM-urilor. De aceea, vom lansa pachete standard de finantare si vom incheia parteneriate strategice cu fonduri de garantare", a declarat Gabriel Jeflea, director corporate banking la HVB Bank Romania.
Nicoleta Papa, manager Mid Corps Clients la ING Bank Romania, afirma ca segmentul de clienti mici si mijlocii inregistreaza cele mai mari rate de crestere. De asemenea, ea a mai aratat ca in timp ce sectorul corporatist este in general acoperit, se poate observa o tendinta de reorientare catre IMM-uri. Pentru a raspunde mai bine nevoilor acestui tip de firme, ING a anuntat ca va deschide, in 2006, zece noi sucursale destinate IMM-urilor.
In acelasi timp, Patrick Gelin, director general al BRD - Groupe Société Générale, a aratat ca din totalul creditelor bancii, doua treimi sunt destinate intreprinderilor mici si mijlocii.
El a subliniat si principalele probleme cu care se confrunta bancile in analiza dosarelor de credit ale IMM-urilor. Informatiile oferite bancilor sunt putine si nu exista previziuni pe termen mediu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.