Cu toate ca, asa cum fusese anuntat cu mai bine de o luna in urma, concursul pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului Bucuresti urma sa aiba loc ieri, vineri seara a fost postat pe site-ul Ministerului Culturii spunand:
Cu toate ca, asa cum fusese anuntat cu mai bine de o luna in urma, concursul pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului Bucuresti urma sa aiba loc ieri, vineri seara a fost postat pe site-ul Ministerului Culturii spunand: "Ca urmare a primirii de catre Directia Generala Creatie Contemporana, Diversitate Culturala, a unor solicitari formulate de breasla, se vor produce anumite modificari in Regulamentul de organizare si functionare a Centrului National al Dansului. Acestea si data sustinerii concursului pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului vor fi anuntate ulterior." Cei doi candidati inscrisi erau coregrafii Mihai Mihalcea (in prezent, consilier artistic al Centrului) si Cosmin Manolescu (care conduce Fundatia DCM) - ei nu au fost instiintati asupra amanarii concursului.
Trebuie spus ca dosarul de inscriere cuprinde in prezent cateva cerinte bizare, si anume cele privitoare la pregatirea candidatilor, care trebuie sa aiba studii medii de coregrafie, dar nu si vreo pregatire sau experienta manageriala (astfel incat un manager cultural, cum e Andreea Grecu, actuala directoare a Fondului Cultural National, care a lucrat timp de cinci ani in proiecte de dans la Fundatia DCM, ar fi fost ineligibila pentru conducerea Centrului National al Dansului - CNDB). Pe de alta parte, Regulamentul de functionare al CNDB a fost pus la punct, spun o parte din coregrafi, dupa consultarea breslei.
Nathalie Vimeux, director de proiecte la Festivalul de la Avignon si membra a Asociatiei Theorem, si Gundega Laivina, de la centrul Theorem din Riga au trimis, in numele acestei importante retele artistice internationale, cate o scrisoare de ingrijorare catre ministrul Iorgulescu, dupa ce au aflat de amanarea concursului.
Din punctul de vedere al MCC, lucrurile stau mult mai simplu. Proiectul de regulament, spune secretarul de stat Ioan Onisei, a fost postat spre dezbatere publica pe site-ul ministerului, ca si cerintele de concurs, iar sugestiile primite in acest fel urmeaza sa fie integrate in forma aprobata de ministru. Data concursului a fost stabilita pentru 12 decembrie, anuntul ciudat de pe site se datoreaza unor functionari neinformati, iar intarzierea reformularii regulamentului are drept cauza aglomerarea de evenimente care a pus in dificultate mecanismele de functionare ale MCC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.