Comisia de privatizare a Bancii Comerciale Romane a sesizat Parchetul referitor la unele scurgeri de informatii in cursul negocierilor cu potentialii cumparatori ai bancii, a anuntat, ieri, la Palatul Victoria, ministrul Finantelor, Sebastian Vladesc
Comisia de privatizare a Bancii Comerciale Romane a sesizat Parchetul referitor la unele scurgeri de informatii in cursul negocierilor cu potentialii cumparatori ai bancii, a anuntat, ieri, la Palatul Victoria, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, seful comisiei de privatizare a BCR, transmite Rompres. In cadrul unei intalniri cu reprezentantii societatii civile pe tema transparentizarii achizitiilor publice si contractelor de privatizare, Vladescu a spus ca toti potentialii cumparatori ai bancii au cerut clauze "extrem de stricte" pentru confidentialitatea ofertelor. "Fiecare dintre potentialii cumparatori ai BCR au cerut expres ca pretul oferit - indiferent daca se va califica pentru cumparare - va ramane strict confidential", a afirmat Sebastian Vladescu. La randul sau, premierul Calin Popescu-Tariceanu, prezent la intalnire, a explicat ca a fost deranjat de aparitia in presa a unor informatii din cursul negocierilor pentru privatizarea BCR, inclusiv sumele oferite de cei interesati, in conditiile in care el insusi nu poate avea acces la astfel de date. Reprezentantii societatii civile au precizat ca doar contractul final de privatizare a bancii ar trebui facut public si nu datele de pe parcursul negocierilor. Seful biroului de presa al Ministerului Public, Robert Cazanciuc, a confirmat, pentru Mediafax, existenta plangerii inaintate de comisia de privatizare a BCR.
Saptamana trecuta, presa centrala a publicat date din cursul procesului de negociere privind privatizarea BCR, inclusiv sumele oferite de potentialii cumparatori ai bancii.
Bancile selectate recent sa inceapa negocierile finale cu autoritatile in vederea achizitionarii pachetului de 62% din actiunile BCR sunt Erste Bank (Austria) si Millennium BCP (Portugalia). Negocierile ar putea dura doua saptamani, iar castigator va fi desemnat ofertantul care avanseaza cel mai bun pret pentru pachetul de 61,88% din actiunile celei mai mari banci din Romania. Celelalte banci care au depus oferte pentru preluarea BCR au fost Dexia, BNP Paribas, Deutsche Bank, Banca Nationala a Greciei si Banca Intesa. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.