Avocatii familiei Iovan au anuntat ca ii vor actiona in instanta pe toti cei care se fac responsabili de mediatizarea excesiva a cazului in care au fost implicati Romanita si Adrian Iovan, fapt ce a dus la pierderea sarcinii de catre creatoarea de mo
Avocatii familiei Iovan au anuntat ca ii vor actiona in instanta pe toti cei care se fac responsabili de mediatizarea excesiva a cazului in care au fost implicati Romanita si Adrian Iovan, fapt ce a dus la pierderea sarcinii de catre creatoarea de moda. Unul dintre aparatorii familiei Iovan, avocatul Dan Nastrut, a precizat, imediat dupa interventia chirurgicala de indepartare a fatului mort, suferita de clienta sa ca demersurile in justitie vor viza postul de televiziune OTV si toate persoanele care ar fi participat la aceasta campanie mediatica.
Totodata, sotii Iovan asteapta sesizarea din oficiu a Consiliului National al Audiovizualului (CNA) fata de incalcarile repetate a reglementarilor din Legea audiovizualului si ale Deciziei 80/2002 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine.
CNA face precizari
In replica, reprezentantii CNA au dat publicitatii un comunicat prin care precizeaza ca nu poate cenzura opiniile. "In conformitate cu Legea audiovizualului nr.504/2002, CNA nu poate cenzura opiniile exprimate in programele audiovizuale si nici nu poate interzice abordarea unui subiect sau altul. In schimb, CNA are obligatia sa monitorizeze in ce masura posturile de radio si de televiziune prezinta, in probleme controversate, puncte de vedere aflate in divergenta. Sub acest aspect, Consiliul a constatat ca in cadrul emisiunii realizate de domnul Dan Diaconescu s-au exprimat opinii atat favorabile, cat si nefavorabile familiei Iovan. Pana in prezent, CNA nu a primit nici o sesizare din partea familiei Iovan prin care sa reclame refuzul postului OTV, de a-i da posibilitatea sa-si spuna punctul de vedere si nici in legatura cu vreo solicitare a dreptului la replica. Pe de alta parte, daca familia Iovan se considera calomniata de postul OTV, are deschisa calea Justitiei", se mai arata in comunicat.
"Ma asteptam la asta!"
Dan Diaconescu, contactat de reporterii ZIUA, a precizat ca se astepta la asa ceva pentru ca "asta a fost tactica lor de la inceput". In plus, Diaconescu a declarat ca "niciodata in Romania nu au fost actionati in judecata jurnalisti pentru ca ar fi mediatizat excesiv un caz".
Altfel, realizatorul emisiunii "Dan Diaconescu in direct" sustine ca l-a "prins pe procuror cu cateva minciunele". Potrivit acestuia, anchetatorul care se ocupa de caz l-ar fi sunat pe Diaconescu pentru a-i cere datele lui Nelu (n.r. - personaj care spune ca are probe despre posibile legaturi dintre Romanita Iovan si Bogdan Iancu), promitandu-i in schimb informatii in exclusivitate. Dupa schimbul de adrese oficiale prin care i-a dat datele lui Nelu, Diaconescu sustine ca procurorul nu l-a contactat pe Nelu. Mai mult, patronul OTV a precizat ca anchetatorul i-a cerut un ragaz de doua-trei zile, inainte de a da publicitatii vreo informatie, pentru ca, in aceeasi seara in care a avut loc discutia, procurorul impreuna cu o echipa de filmare de la Televiziunea Romana sa faca reconstituirea in casa familiei Iovan, fara ca avocata surorii lui Iancu, Mariana Stefan, sa fie chemata.
Cea mai grava acuzatie adusa de Diaconescu procurorului este insa cea privitoare la faptul ca acesta le-ar fi rugat pe sora mortului, Mihaela Balanel, si pe avocata acesteia, Mariana Stefan, sa nu mai participe la emisiuni televizate, promitandu-le in schimb o solutionare corecta a dosarului. Concret, Dan Diaconescu a declarat ca "procurorul le-a promis ca in trei zile va instrumenta probele si ca are indoieli serioase in privinta nevinovatiei lui Adrian Iovan".
Pe de alta parte, Diaconescu a afirmat ca inainte de a se face reconsituirea, a vorbit cu sotii Iovan prin intermediul aparatorului lor, avocatul Cristian Sarbu, care le-ar fi promis ca vor veni la emisiune, cu conditia ca Diaconescu sa nu isi continue serialul. Acesta a marturisit ca a intrerupt pentru o zi acest serial, dar in aceeasi seara, a aflat ca sotii Iovan au aparut la o alta televiziune.
Ancheta in desfasurare
Reamintim ca, in noaptea de 5 spre 6 octombrie, Adrian Iovan a impuscat mortal un barbat pe care l-a surprins in locuinta familiei, situata in zona Herastrau din Capitala. Adrian Iovan a declarat imediat dupa producerea incidentului ca nu a avut intentia de a-l ucide pe Bogdan Iancu, dar arma de vanatoare i s-a descarcat accidental. Bogdan Iancu avea 27 de ani si fusese condamnat de mai multe ori la inchisoare pentru furt, el fiind pus in libertate in urma cu cateva luni.
Ancheta procurorilor in acest caz este inca in desfasurare, pana la acest moment fiind audiati Romanita Iovan si sotul acesteia, Adrian Iovan. In acelasi timp au fost realizate atat testele balistice, cat si o reconstituire in casa familiei Iovan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.