Senatorul PRM Gheorghe Funar a fost audiat ieri, de procurori ai Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in mai multe dosare in care este implicat. Potrivit postului de televiziune Realitatea Tv, in unul dintre aceste dosare, Funar
Senatorul PRM Gheorghe Funar a fost audiat ieri, de procurori ai Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in mai multe dosare in care este implicat. Potrivit postului de televiziune Realitatea Tv, in unul dintre aceste dosare, Funar a fost audiat in calitate de inculpat, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu pe vremea cand era primar al Clujului. El a fost acuzat ca ar fi influentat Consiliul Local in luarea unei decizii de punere in posesie a unui imobil. In schimb, senatorul spune ca imobilul a fost obtinut ilegal, fiind construit de stat fara ca familia care solicita retrocedarea sa fi contribuit "macar cu o caramida la ridicarea ei (n.r. - a casei)".
La randul sau, tot ieri, Gheorghe Funar a facut o plangere penala impotriva mai multor senatori, in legatura cu furtul electronic la sistemul de votare al Senatului. La iesirea din Parchet, Gheorghe Funar a declarat ca este o victima si ca aceste dosare au fost fabricate de actuala putere. "Am venit sa iau acte din dosar, procurorul e suveran si decide daca e cazul sa fiu pus sub invinuire. Dupa parerea mea, sunt acte de inceput, la comanda politica, din anturajul celor care au depus plangere cu scopul de a ma sicana", a mai precizat Funar. Fostul primar va mai fi audiat de procurori si saptamana viitoare. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.