Peste 20.000 de functionari publici din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL), afiliata la "Cartel Alfa", au declansat ieri, o greva japoneza. Potrivit presedintelui FNSAPL, Valer Suciu, la protest au participat
Peste 20.000 de functionari publici din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL), afiliata la "Cartel Alfa", au declansat ieri, o greva japoneza. Potrivit presedintelui FNSAPL, Valer Suciu, la protest au participat functionari publici si personal contractual din primarii si consilii judetene din intreaga tara, care pe parcursul intregii zile au purtat o banderola alba pe bratul stang. "Calendarul actiunilor de protest prevede declansarea unei greve de avertisment in data de 18 noiembrie, cu intreruperea lucrului timp de doua ore la inceputul programului", a afirmat Suciu. Potrivit acestuia, pentru 24 noiembrie este programata o intalnire a liderilor Federatiei, care este afiliata la "Cartel Alfa", pentru a se decide daca va fi declansata sau nu greva generala la nivelul administratiei publice. Printre revendicari se numara salarizarea functionarilor publici si a personalului contractual, modificarea Legii 188/ 1999 privind statutul functionarului public, modificarea Legii 215/2001, in ceea ce priveste descentralizarea administratiei publice. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.