Toate familiile din Constanta, dar si din alte localitati, care au iesit din Romania, de la data de 1 august, impreuna cu copiii au fost verificate, pentru a se stabili daca fetita de sase ani din satul constantean Plopeni, disparuta de acasa in 8 au
Toate familiile din Constanta, dar si din alte localitati, care au iesit din Romania, de la data de 1 august, impreuna cu copiii au fost verificate, pentru a se stabili daca fetita de sase ani din satul constantean Plopeni, disparuta de acasa in 8 august, a fost scoasa din tara. Potrivit IPJ Constanta, citat de Mediafax, disparitia Andreei Mihalea Dodan, de sase ani, din satul constantean Plopeni, in luna august 2005, a creat o adevarata psihoza. Ancheta este condusa de trei ofiteri, iar in fiecare sambata se face un raport catre IGPR, in care este anuntat stadiul anchetei.
Potrivit politistilor, pana in prezent au fost verificati toti constantenii care au iesit cu copiii din tara, incepand din luna august. Astfel, prin punctele de frontiera din judetul Constanta au parasit tara 120 de familii, iar la nivelul tarii este vorba despre 3200 de familii, la verificarea carora inca se mai lucreaza.
Procurorii lucreaza pe doua piste
Ancheta in ceea ce il priveste pe Jean Tistu, vecinul fetitei disparute, care a fost arestat in aceasta vara pentru molestarea sexuala a copiilor sai si care era considerat suspect in cazul disparitiei Andreei Dodan, a fost intrerupta pentru ca acesta se afla la tratament. In acest caz, anchetatorii au doua ipoteze: fie fetita a fost omorata, fie a fost rapita.
Comisarul sef Constantin Lian de la IPJ Constanta a precizat ca de la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate 40 de dosare cu disparitii, cele mai multe cazuri fiind cele in care fete de 16 ani au parasit Romania. Lian a mai spus ca de anul trecut au mai ramas nerezolvate sapte dosare de disparitii, iar din totalul de 47 de dosare din acest an, doar opt sunt nerezolvate. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.