Asistentii maternali din judetul Botosani vor iesi, in aceasta saptamana in strada pentru ca nu mai au bani pentru mancarea copiilor luati in plasament, informeaza Romnet. Protestul "mamelor cu carte de munca" vine dupa ce timp de trei luni la rand n
Asistentii maternali din judetul Botosani vor iesi, in aceasta saptamana in strada pentru ca nu mai au bani pentru mancarea copiilor luati in plasament, informeaza Romnet. Protestul "mamelor cu carte de munca" vine dupa ce timp de trei luni la rand nu au mai primit de la autoritatile locale nici un leu din alocatia lunara de hrana pentru micutii pe care ii ingrijesc. Astfel, pe data de 10 noiembrie, peste 400 de asistenti maternali din judetul Botosani se vor aduna in fata Prefecturii pentru a cere plata drepturilor banesti restante pe lunile septembrie, octombrie si noiembrie. Asistentii maternali ar trebui sa primeasca 4,5 milioane de lei lunar, din care 1,5 milioane de lei alocatie lunara de hrana pentru fiecare copil luat in plasament. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.