Demiterea lui Ion Craciunescu de la sefia CCA, decisa vinerea trecuta in Comitetul Executiv al FRF, si-a atins unul dintre scopuri. Astfel, Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat ieri ca fostii arbitri Ioan Igna, Mircea Nesu, Gheorghe Constantin, Ar
Demiterea lui Ion Craciunescu de la sefia CCA, decisa vinerea trecuta in Comitetul Executiv al FRF, si-a atins unul dintre scopuri. Astfel, Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat ieri ca fostii arbitri Ioan Igna, Mircea Nesu, Gheorghe Constantin, Aron Huzu, Nicolae Grigorescu si Constantin Gheorghe sa asigure, pana la finalul turului, conducerea interimara a acestui for, urmand ca noul presedinte sa fie ales in luna decembrie. Potrivit unui comunicat al CCA, delegarile pentru Diviziile A si B vor fi facute de catre Ioan Igna, Aron Huzu, Constantin Gheorghe si Nicolae Grigorescu, iar cele pentru Divizia C de catre Romeo Stancan si George Ionescu, coordonati de Gheorghe Constantin. De asemenea, CCA a hotarat ca George N. Gherghe, Ion Turculeanu, Dumitru Mihalache si Gheorghe Constantin sa aduca modificari si imbunatatiri statutului arbitrilor, precum si regulamentului de ordine interioara al CCA. Secretarul executiv al CCA, Florin Verigeanu, s-a retras din functie, interimatul urmand sa fie asigurat de Romeo Stancan. CCA va fi reprezentata in relatiile cu orice institutie publica sau privata de catre Gheorghe Constantin si Aron Huzu. Asadar, varianta unei conduceri colective, vehiculata inca de acum doua saptamani, a fost oficializata. In aceste conditii, nimeni nu stie cine isi va asuma responsabilitatea pentru arbitrajul romanesc. In plus, este usor de banuit cine va face, de fapt, jocurile: Adalbert Kassai, secretarul general al FRF si om de casa al lui Mircea Sandu (se stie ca George Copos, patronul FC Rapid, a recunoscut acum cativa ani, intr-o emisiune televizata, ca ii dicta lui Kassai numele arbitrilor de la meciurile echipei sale!). De altfel, meciurile din weekend-ul trecut, din diviziile A si B, au confirmat ca arbitrajul romanesc este gata sa revina la vremurile in care o explicatie a lui Nicolae Puiu, fostul presedinte de la FC Onesti (dupa un meci in care echipa sa a fost dezavantajata grosolan de catre arbitri), devenea celebra: "Asta este, astazi n-a fost ziua mea!". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.