Vicecampioana voleiului feminin romanesc, Rapid-AIBO, a dat marea lovitura in grupele Cupei CEV si s-a calificat in optimile de finala, dupa ce a castigat la mare lupta turneul din Giulesti, eliminand din competitie puternica grupare poloneza Nafta G
Vicecampioana voleiului feminin romanesc, Rapid-AIBO, a dat marea lovitura in grupele Cupei CEV si s-a calificat in optimile de finala, dupa ce a castigat la mare lupta turneul din Giulesti, eliminand din competitie puternica grupare poloneza Nafta Gaz Pila, ex-castigatoare a Top Teams Cup, dar si o alta echipa cu traditie, Steaua Rosie Belgrad, pe banca careia s-a aflat antrenorul nationalei Serbia&Muntenegru. De altfel, nici cei mai infocati suporteri ai formatiei pregatite de Costinel Stan nu sperau la o astfel de surpriza, mai ales ca Nafta Gaz Pila a venit in Giulesti cu un lot in care se regasea Isabela Belcik, ridicatoarea fostei campioane a Europei, precum si alte cateva componente ale reprezentativei poloneze, in frunte cu Beata Strzadala.
Fara sa tina cont, insa, de blazonul adversarelor, giulestencele au incheiat conturile din prima seara, spulberand echipa poloneza, cu 3-0 (18, 21, 20), la capatul unei intalniri in care au demonstrat ca buturuga mica poate rasturna carul mare. Harsit prin zeci de competitii majore, emeritul Costinel Stan a speculat prompt aerul de superioritate al polonezelor, sosite la Bucuresti parca doar pentru a bifa un nou succes, si a ales o tactica perfecta pentru a ingenunchea un lot plin de vedete. Bazandu-se pe inventivitatea ridicatoarei Daniela Minca, o excelenta servanta pentru "gurile de foc" Bozhilova, Sekulovic, Carstoiu, Martin si Hancu, dar si pe o defensiva imbatabila, in care blocajul a functionat bine, iar atunci cand a fost depasit au aparut ca din pamant Abroskina si Hancu, care au "maturat" terenul, feroviarele au reusit sa-l faca pe antrenorul Jerzy Matlak sa vorbeasca singur pe holurile salii dupa meci. Sa adaugam un plus pentru gestul Anei-Maria Hancu, care, desi accidentata serios (n.n. - entorsa de gradul doi), a strans din dinti si a solicitat cu lacrimi in ochi sa joace. Iar Costinel Stan n-a avut de ce sa regrete, Hancu fiind cea mai importanta rotita din angrenajul defensiv. Dupa incredibilul succes din prima zi, Rapid-AIBO si-a mai trecut in cont doua victorii, 3-1 (-23, 18, 26, 19) cu VFM Montagnes si 3-2 (-16, 15, -20, 20, 15) cu Steaua Rosie Belgrad, bifand astfel o calificare uluitoare, spre marea bucurie a managerului Marian Stefan, care si-a adus aminte nostalgic de clipele in care RATB-Grundfos juca in Final-Four-ul Cupei Cupelor.
Din pacate, in aceeasi faza, Unic Piatra Neamt a ratat calificarea in optimile Cupei CEV, fiind eliminata la mare lupta de gruparea elvetiana Kanti Scaffhausen, scor 2-3, dupa ce in prima zi trecuse lejer de OK Kastela, cu 3-0.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.