Cel mai mare targ anual de agricultura - Indagra - si-a inchis ieri portile, dar numai dupa ce a fost desemnata si Miss Vacuta 2005, expozitia de animale fiind unul dintre cele mai cautate locuri. La concurs au defilat exemplare superbe din mai toate
Cel mai mare targ anual de agricultura - Indagra - si-a inchis ieri portile, dar numai dupa ce a fost desemnata si Miss Vacuta 2005, expozitia de animale fiind unul dintre cele mai cautate locuri. La concurs au defilat exemplare superbe din mai toate rasele de vaci ce cresc in Romania. La parada a participat si proaspata "finuta" a ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, impreuna cu mama sa, care a agitat putin spectatorii, impartind cateva impunsaturi. Totul s-a terminat cu bine, organizatorii stapanind vaca, iar concursul a continuat. "Finuta" a devenit mascota targului, ea venind pe lume in dimineata deschiderii expozitiei. A fost admirata pana si de premierul Tariceanu, iar ministrul Flutur a nasit-o, botezand-o Europa.
La finalul concursului, apeland la "nepotisme", ministrul si-a premiat "finuta" cu premiul "Speranta". Premiile au fost date pe categorii de varsta si rasa, valoarea premiilor variind de la 3 la 10 milioane de lei, bani incasati de proprietari. Ministrul Flutur s-a declarat multumit de targ, el anuntand ca au fost aproximativ 40.000 de vizitatori. La Indagra a fost lansat oficial Programul Fermierul, de finantare a fermelor, foarte multi vizitatori declarandu-si interesul pentru subventii. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.